May 26, 2022

Hey allemaal, en welkom terug bij Kettingreactie

In onze Chain Reaction-podcast van deze week praatten Anita en ik met Shaun Maguire van Sequoia Capital over waarom gamers sceptisch staan ​​tegenover NFT’s en waar decentralisatie er echt toe doet. Meer details hieronder.

Vorige week was onze inaugurele nieuwsbrief en we hebben uitgebreid gepraat over de veranderingen die Twitter zou kunnen aanbrengen om zijn crypto-activiteiten uit te breiden. Op dat moment opereerde ik – net als vele anderen – in de veronderstelling dat een Musk Twitter-deal uiteindelijk gedoemd was, maar laag en zie, we hebben een deal. Alles is op dit moment goedgekeurd, maar ik kan het gevoel niet van me afschudden dat iets deze deal in het elfde uur zal vernietigen. Als dat gebeurt, zal het bestuur van Twitter of Musk een boete van $ 1 miljard krijgen voor het weglopen van de deal, maar ik veronderstel dat we zullen zien … Deze week kijk ik naar een controversieel Bitcoin-mijnverbod dat zijn weg vindt door New Yorkse toezichthouders en wat dergelijke rekeningen kunnen betekenen voor de politieke reputatie van crypto’s #1 munt.

Om dit bericht op donderdagochtend in je inbox te krijgen, kun je je inschrijven op de nieuwsbriefpagina van TechCrunch. Volg me op Twitter als je toch bezig bent!


Server racks in serverruimte cloud datacenter. Datacenter hardwarecluster. Back-up, hosting, mainframe, mijnbouw, boerderij en computerrek met opslaginformatie. 3D-weergave. 3D illustratie

Getty Images

de heetste take

De grootste sceptici van Crypto zien genoeg redenen om de industrie te bekritiseren, maar over het algemeen is de kern van de meeste klachten de overtuiging dat crypto heel weinig bijdraagt ​​aan de samenleving terwijl het enorme hoeveelheden energie verbrandt.

Terwijl de gelovigen van crypto over het eerste punt kunnen kibbelen totdat ze blauw in het gezicht zijn, is het laatste een beetje moeilijker te ontkennen. Bitcoin gebruikt naar schatting 204,50 terawattuur (TWh) elektriciteit per jaar tegen de huidige tarieven volgens de vaak geciteerde tracker gebouwd door Digiconomist, dit aantal is gelijk aan het stroomverbruik van Thailand. Ondertussen is de energievoetafdruk van Ethereum half zo groot, maar nog steeds vergelijkbaar met het stroomverbruik van Kazachstan. In 2018 rapporteerden de Verenigde Staten het totale elektriciteitsverbruik van 4.222,5 TWh.

Voor sommige wetgevers zijn die cijfers moeilijk te slikken. Deze week heeft de New York State Assembly een wetsvoorstel aangenomen dat teamcrypto in de strijd had. Het wetsvoorstel blokkeert de vorming van crypto-mijnbedrijven in de staat die afhankelijk zijn van niet-hernieuwbare energie. Het geldt met name niet voor bestaande voorzieningen. Een overeenkomstig wetsontwerp vindt momenteel zijn weg door de door de Democraten gecontroleerde senaat.

Dit is fascinerend om een ​​hele reeks redenen.

Ten eerste wordt crypto steeds meer een partijdig onderwerp. Republikeinen zijn doorgaans op hun hoede voor het reguleren van niet-gereguleerde industrieën en daarom hebben een aantal belangrijke figuren in de partij hun volledige steun achter crypto geworpen met weinig concessies. Dit omvat potentiële toekomstige partijleiders zoals de gouverneurs van Texas en Florida. Ondertussen lijken de meeste van de meest fervente critici van crypto democraten te zijn, maar dat wil niet zeggen dat het een partijkwestie is. Het recente bevel van president Biden voor cryptocurrency werd door insiders uit de industrie over het algemeen als zeer vriendelijk voor de ruimte beschouwd. Het energieverbruik lijkt het meest opvallende knelpunt te zijn voor veel regelgevers die naar ingrijpende verboden kijken.

De andere reden waarom dit interessant is, is dat deze rekening eigenlijk alleen van invloed is op een handvol grote crypto-netwerken, maar dat omvat de twee grootste: Bitcoin en Ethereum.

Deze netwerken gebruiken een zogeheten proof-of-work-mechanisme om hun netwerken te beveiligen. Het werk in dit geval is mijnbouw, waarbij computers de klok rond werken om in wezen wiskundige problemen op te lossen die de integriteit van de blockchain beschermen, waardoor het extreem duur en technisch uitdagend wordt voor hackers om het netwerk te overweldigen om ongeautoriseerde transacties uit te voeren en tokens te stelen. Crypto lijkt over het algemeen af ​​te wijken van proof-of-work, met name Ethereum is diep in het proces van de overgang van zijn netwerk naar een minder energie-intensieve consensusmethode. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Bitcoin zijn eigen overgang zal maken, wat suggereert dat regelgevende manoeuvres, zoals de rekeningen van New York, waarschijnlijk in toenemende mate vijandig tegenover Bitcoin (en een paar kleinere netwerken) zullen zijn.

Dit zou kunnen leiden tot een interessant scenario waarin de crypto-industrie steeds meer mainstream tolerantie vindt onder zijn huidige critici, maar Bitcoin merkt dat hij meer en meer politiek geïsoleerd raakt.

Bitcoin zendt zijn libertaire neiging al iets prominenter uit dan andere blockchains. Tijdens recente branche-evenementen wordt het steeds duidelijker dat te midden van een ontluikend ontwikkelaarsecosysteem voor blockchains zoals Ethereum en Solana, de filosofie van de infrastructuur van het Bitcoin-netwerk steeds meer het meest harmoniserende element is. De aanhoudende weerstand van Bitcoin tegen kritiek en oproepen tot verandering zal zijn aanhangers misschien alleen maar aanmoedigen, maar kritiek op het stroomverbruik van het netwerk gaat nergens heen en verdere acceptatie kan dit alleen maar een zichtbaarder doelwit maken voor agressieve regulering.

Sommige politici gaan misschien van crypto houden, maar haten Bitcoin toch.


de pod van deze week

Hey allemaal, het is Anita hier. Onze tweede aflevering van de wekelijkse Chain Reaction-podcast is net uitgekomen, en deze week waren we zo ondergedompeld in het Elon Musk/Twitter-nieuws dat we dachten eerst twee andere onderwerpen aan te pakken om onze gedachten van de vogel-app af te leiden voor een tweede.

Ik schreef eerder deze week over hoe Fidelity, de grootste aanbieder van pensioenregelingen in de Verenigde Staten, zijn plannen aankondigde om bitcoin naar de 401 (k) -plannen te brengen die het beheert voor 23.000 bedrijven. Het is een gedurfde stap van deze traditionele gevestigde exploitant, omdat het crypto legitimeert als een langetermijninvestering, slechts een maand nadat regelgevers probeerden aanbieders van pensioenregelingen te ontmoedigen om precies dit te doen. We begonnen de podcast met wat levendig heen en weer over wie zal profiteren van de zet van Fidelity, vooral als het een grotere trend wordt. Persoonlijk denk ik dat het nieuws geweldig is voor niet-miljardairs – je kunt lezen waarom in mijn laatste voor TC+ hier.

We behandelden ook:

 • Coinbase CEO Brian Armstrong werpt schaduw op Apple vanwege hun App Store-beleid
 • Het bod van Elon Musk op Twitter en wat het betekent voor web3. We konden deze gewoon niet overslaan, vooral vanwege de positie van Twitter als drinkplaats voor de cryptogemeenschap

Ons gastinterview deze week was met Shaun Maguire, een investeerder bij Sequoia en natuurlijk een crypto Twitter-persoonlijkheid. We praatten met hem over Sequoia’s recente cryptobewegingen, de mogelijkheid van een toekomst met meerdere ketens en of we ooit op grote schaal echte decentralisatie zullen bereiken of voor altijd vast zullen zitten in “web 2.5”.

Abonneer je op Chain Reaction op Apple, Spotify of je alternatieve podcastplatform naar keuze om ons elke week bij te houden. Volgen Kettingreactie op Twitter.

Anita Ramaswamy


Volg het geld

Waar startgeld beweegt in de cryptowereld:

 1. P2P-uitwisseling 0x ontvangt $ 70 miljoen van Greylock Partners
 2. NFT-startup Proof krijgt $ 10 miljoen van Alexis Ohanian’s 776
 3. Crypto TV-startup Mad Realities scoort $ 6 miljoen van Paradigm
 4. Afrikaanse crypto-app Afriex haalt $ 10 miljoen op van Sequoia China en Dragonfly Capital
 5. Gaming DAO Snackclub haalt $ 9 miljoen op van Animoca
 6. DeFi-platform Tonic krijgt $ 5 miljoen van Electric Capital en Move Capital
 7. Cricket NFT-platform Rario haalt $ 120 miljoen op van Dream Capital
 8. NFT-game Apeiron haalt $ 10 miljoen op van Hashed
 9. NFT-infrastructuur co CXIP Labs krijgt $6,5 miljoen van Courtside Ventures en Wave Financial
 10. Crypto banking startup Cogni scoort $ 23 miljoen van Hanwha Asset Management en CaplinFO

toegevoegde analyse

Nog wat crypto-analyse van onze TechCrunch+ abonnementsservice:

Stablecoins zijn er om te blijven, maar zullen ze een bredere acceptatie krijgen?

Het totale circulerende aanbod van Stablecoins is het afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid, maar de toekomst ervan is onduidelijk. Kraken’s chief legal officer zei dat het subactivum zich in een “Cambrisch moment” bevindt terwijl ze voet aan de grond krijgen op de markt. Maar niet iedereen is een fan van stablecoins, aangezien ze nog in de kinderschoenen staan ​​en het potentieel hebben om op twee heel verschillende manieren een hoge vlucht te nemen.

Artiesten zoals Harry Connick Jr. gebruiken web3 om met fans in contact te komen

Web3 heeft mensen uit alle lagen van de bevolking aangetrokken, van traditionele financiële analisten tot softwareontwikkelaars. Maar de afgelopen 12 maanden is er een vrij nieuwe groep de ruimte betreden: artiesten. Hoewel er financiële prikkels zijn, zeggen sommigen dat deze makers diep in web3 duiken voor meer dan alleen een nieuwe inkomstenstroom.

Jacquelyn Melinek


Bedankt voor het lezen! En nogmaals, om dit op donderdagochtend in je inbox te krijgen, kun je je abonneren op de nieuwsbriefpagina van TechCrunch.

Fijn weekend,
Lucas Matney

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!