May 26, 2022

Union Square Ventures (USV), de 19-jarige, in New York gevestigde venture-onderneming, heeft $ 275 miljoen opgehaald voor zijn achtste early-stage fonds en $ 350 miljoen voor zijn vierde opportuniteitsfonds, zo maakte het bedrijf gisteren in een blogpost bekend.

Bij het delen van nieuws over de twee nieuwe voertuigen, schreven bedrijfspartner Andy Weissman en de algemeen adviseur van het bedrijf, Samson Mesele, dat USV van plan is om “onze nieuwe fondsen rond dezelfde stelling te investeren als onze vorige fondsen: we zijn op zoek naar kansen in de markt die aansluiten bij onze Thesis 3.0.” (USV heeft eerder geschreven dat dit bijgewerkte proefschrift zich richt op “vertrouwde merken die de toegang tot kennis, kapitaal en welzijn verbreden door gebruik te maken van netwerken, platforms en protocollen.)

Aanverwant, USV zal blijven investeren in “zowel Web2- als Web3-bedrijven en -projecten”, aldus de post.

Begin vorig jaar, toen Weissman in een vergelijkbare blogpost aankondigde dat USV $ 250 miljoen had opgehaald voor zijn zevende kernfonds, schreef hij expliciet dat het bedrijf, net als in de “laatste verschillende fondsen”, van plan was om ongeveer 30% van het kapitaal in cryptovaluta te investeren. -gerelateerde investeringen en dat het van plan was tokens en aandelen te houden in blockchain-gerelateerde projecten in een vroeg stadium.

Een van deze nieuwere, gerelateerde weddenschappen is Polygon, een platform voor Ethereum-schaling en infrastructuurontwikkeling. (USV, die voor de meeste bedrijven in crypto waagde, was ook een vroege investeerder in Coinbase en bezat 8,2% van zijn klasse B-aandelen op het moment van zijn directe aanbieding vorig jaar.)

Enkele van de nieuwere weddenschappen van USV zijn Slope, een API-ontwikkelaar die retailers in staat stelt om koop-nu-betaal-later-services aan te bieden; een twee jaar oude, Egyptische startup voor elektrische mobiliteit genaamd Shift EV, die tot doel heeft voertuigen op brandstof om te zetten in EV’s met behulp van batterijen die het ontwerpt en produceert; Alife, een twee jaar oude, in San Francisco gevestigde startup die probeert de doeltreffendheid van IVF-procedures te verbeteren door middel van AI; en Gumball, een twee jaar oude, in LA gevestigde marktplaats voor podcastadvertenties, opgericht door het podcastbedrijf Headgum.

USV, dat vorig jaar ook zijn eerste klimaatfonds sloot met $ 162 miljoen aan kapitaaltoezeggingen, heeft in de loop der jaren zijn aandeel in exits gezien. Vorige maand kocht het drie jaar oude aandelenhandelsplatform Public Otis, een startup waarmee individuele beleggers fractioneel eigendom kunnen kopen in alternatieve activa, waaronder NFT’s en sportmemorabilia. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt, hoewel uit Crunchbase-gegevens blijkt dat Otis $ 16,5 miljoen heeft opgehaald van investeerders, waaronder van USV en Maveron.

Naast Coinbase waren er nog andere prominente weddenschappen van USV, waaronder Etsy en Twitter, bedrijven waarvan USV respectievelijk meer dan 15% en ten minste 5% bezat op het moment van hun openbare aanbiedingen, volgens hun S-1-aanvragen.

USV-medeoprichter Fred Wilson blijft inderdaad zeer actief op Twitter en getweet eerder deze maand was hij van mening dat Twitter “te belangrijk is om eigendom te zijn van en beheerd te worden door één persoon. Het tegenovergestelde zou moeten gebeuren. Twitter moet gedecentraliseerd worden als een protocol dat een ecosysteem van communicatieproducten en -diensten aanstuurt.”

Nadat het bod van Elon Musk om het bedrijf te kopen begin deze week door de raad van bestuur werd aanvaard, verzachtte Wilson zijn standpunt enigszins in zijn nieuwsbrief door te schrijven: “Ik blijf geloven dat een enkele persoon die een van de belangrijkste communicatieprotocollen van internet bezit een slecht idee, maar misschien kan het een brug zijn naar iets beters.”

Op SEC-deponeringen voor de nieuwe fondsen worden Wilson, Weissman, vermeld als beherende leden, samen met de oude directeur Albert Wenger, algemene partners Rebecca Kaden en Nick Grossman en zowel Mesele (die vorig jaar bij de groep kwam) en de oude financieel manager van USV, Kerri Rachlin, die niet eerder is opgenomen in de SEC-fondsregistraties van het bedrijf. (USV zegt dat de twee “zijn toegetreden tot het USV-partnerschap in verband met de 2022-fondsen.”)

John Buttrick, die in 2010 bij USV kwam werken en was opgenomen in de SEC-formulieren met betrekking tot het zevende vlaggenschipfonds van het bedrijf, wordt niet vermeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!