May 26, 2022

In de gaten gehouden door haar familie bij de Karnataka Golf Association in Bengaluru, bezegelde de 15-jarige golfster Avani Prashanth een ligplaats voor de Asian Games van dit jaar in Hangzhou nadat ze de selectieproeven op zaterdag had overtroffen.

De golfer uit Bengaluru, die als eerste indiaan eindigde op de 21e plaats bij de Augusta National Women’s Amateur als eerste Indiër die deelnam aan het iconische Augusta-evenement, bezegelde de enige ligplaats die werd aangeboden tijdens de proeven in de damessectie. De tieneramateur zal zich bij de profs Aditi Ashok en Tvesa Malik voegen – beide hebben directe ligplaatsen gekregen op basis van hun wereldranglijst – voor de Spelen die in september worden gepland.

Met scores van vier beste rondes van de totale vijf in aanmerking genomen, hield Avani (74-64-69-70-71) haar kalmte in de laatste ronde met een 1-onder 71 om te eindigen op 14-onder 274. Jahanvi Bakshi ( 69-69-69-69-70) werd tweede bij 12-under 276. Avani produceerde een traktatie in haar thuisstad in de tweede ronde op woensdag, door een 8-under 64 af te vuren om Bakshi aan de leiding te voegen. Die score is volgens haar vader MS Prashanth de beste uit haar ontluikende carrière.

“Dit is echt bevredigend, een fantastische prestatie van haar om tot 14-under te komen”, zei Prashanth vanuit Bengaluru. “De laatste keer dat ze zes maanden geleden een vierdaags toernooi speelde, was haar score 5-under. Het was dus ongelooflijk hoe ze vocht. Alle lof voor haar voor het vasthouden van haar zenuwen tot het einde en niet de weg kwijt te raken.”

De klas 9-leerling van de Greenwood High International School in Bengaluru had de Aziatische Spelen als een belangrijk doel voor 2022 aangemerkt. “Dit jaar wil ik doorbreken in de top 75 en goud winnen voor India op de Aziatische Spelen”, had Avani vertelde deze krant na haar Augusta-reis.

Voor de eerste keer zullen ook professionals op de Asian Games aanwezig zijn en de Indian Golf Union heeft de proeven geopend voor amateurs en professionals. In de mannensectie streden 16 om twee ligplaatsen, terwijl 11 vrouwen één plek najagen in de vijfdaagse proeven.

Avani (111e in de World Amateur Golf Ranking) is de enige Indiase amateur die doorgaat naar Hangzhou. “De Aziatische Spelen zullen een geweldige ervaring zijn voor Avani”, zei Prashanth. “Eén, ze is jong, en twee, ze zal concurreren met enkele van de beste Aziatische golfers en de toekomstige beste uit Azië. Het is dus een ongelooflijke kans en ze zal ervoor zorgen dat ze het daar goed zal doen.”

Madappa, Rashid pakken mannenspots

Onder de mannen kwalificeerden Viraj Madappa en Rashid Khan zich voor de proeven en zullen worden vergezeld door Anirban Lahiri en Shubhankar Sharma, die beiden een directe ligplaats kregen. Madappa (66-68-71-69-67) scoorde 18-onder 270 uit zijn vier beste rondes, terwijl Khan (68-73-67-66-71) 16-onder 272 scoorde uit zijn beste vier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!