May 26, 2022

Een populaire kritiek op NFT’s is dat het gewoon statische JPEG-bestanden zijn. Technisch gezien zijn ze dat natuurlijk niet. Het zijn stukjes code op een blockchain, wat betekent dat ze geprogrammeerd kunnen worden om verschillende kwaliteiten te hebben. De NFT’s die op marktplaatsen zoals OpenSea te koop worden aangeboden, zijn al geprogrammeerd met instructies over bijvoorbeeld de royalty’s die aan de eigenaar moeten worden verstrekt.

Maar wat als ze zouden kunnen worden geprogrammeerd om veel meer te doen?

Dat is een trend die we de afgelopen kwartalen hebben gezien. Pearpop introduceerde eerder dit jaar dynamische NFT’s die aan waarde winnen naarmate een bericht op sociale media viraal gaat. De NFT’s op Axie Infinity veranderen hun eigenschappen naarmate een gebruiker doordringt in het spel.

Een nieuwe startup, Revise genaamd, probeert deze mogelijkheid te benutten.

Het biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om hun eigen NFT’s te laten communiceren met datafeeds van hun keuze, wat een web3-platform kan zijn zoals Chainlink of een web2-outlet zoals Weather.com.

Het doel, zoals de startup het uitlegt, is om de NFT’s hun eigenschappen te laten veranderen op basis van gebeurtenissen. Een voetbal-NFT zou bijvoorbeeld hypothetisch kunnen interageren met gegevens van FIFA en zijn eigendom of media-inhoud kunnen wijzigen op basis van de werkelijke prestaties op het veld.

“Wat je met programmeerbare NFT kunt doen, is ook gebruikmaken van de interactie of vaardigheid van de gebruiker om de eigenschappen zeldzamer te maken,” zei Raunaq Vaisohamede-oprichter en chief executive van Revise, in een interview met TechCrunch.

Door NFT’s te programmeren op basis van interacties van gebruikers, kunnen ontwikkelaars hen stimuleren om meer aan hun projecten deel te nemen, zei Vaisoha, die samen met Revise mede-oprichter was van Anil Dukkipatty.

Revise voegt ook een beheerlaag toe voor de opslag via de gegevensstructuur om ontwikkelaars te helpen geschillen op een betrouwbare manier af te handelen.

“Momenteel is een probleem met dynamische NFT’s dat uw gegevens off-chain moeten zijn. Stel je voor dat je een game speelt en je moet wachten op de bloktijd voordat je gamekarakter is bijgewerkt. De meeste mensen slaan de NFT uiteindelijk op een AWS S3 of een andere web2-laag op, “zei hij. “Dat is waar onze datastructuur op is gebouwd om op te lossen.”

Revise wordt in eerste instantie gelanceerd met de Polygon-blockchain, maar is van plan in de toekomst uit te breiden naar andere blockchains. De SDK is live in privé-bèta op NPM en de startup heeft al een aantal klanten verzameld, waaronder Ludo Labs.

De startup zei vrijdag dat het $ 3,5 miljoen heeft opgehaald in zijn seed-ronde. Alpha Wave Global en 8i leidden samen de ronde. Bharat Founders Fund en een aantal ondernemers, waaronder Polygon-oprichter Sandeep Nailwal, DeFi Pulse-oprichter Scott Lewis, AngelList India-hoofd Utsav Somani, The Graph’s Pranav Maheshwari en Treebo-oprichter Rahul Chaudhary namen ook deel aan de ronde.

“De hele NFT-ruimte heeft een enorme narratieve verschuiving ondergaan, aangezien mensen hebben ontdekt dat NFT’s meer kunnen zijn dan alleen digitale verzamelobjecten of statische activa. We zien deze verschuiving het meest in gaming plaatsvinden, maar het abstracte concept is breed toepasbaar op elk real-world asset dat kan worden tokenized. Verder, naarmate complexere hulpprogramma’s op NFT’s worden gebouwd, zal het aspect van traceerbaarheid en transparantie in het bestuur centraal komen te staan, “zei Tushar Behl van Alpha Wave Global in een verklaring.

“We hielden van Revise en de oprichters vanwege hun diepgaande productinzicht en een toekomstgerichte visie op de ruimte. Wat het team van Revise aan het bouwen is, kan de meest fundamentele laag worden voor de herkomst en programmering van NFT, net zoals Chainlink deed voor Defi!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!