May 26, 2022

Met deze overwinning verzekerde Sindhu zich van een medaille in de continentale kampioenschappen, die na een onderbreking van twee jaar als gevolg van de Covid-19-pandemie een rentree maakt.

Tweevoudig Olympisch medaillewinnaar PV Sindhu behaalde een spannende overwinning op He Bing Jiao uit China en bereikte de halve finales voor dames enkelspel van de Badminton Asia Championships op vrijdag.

Met deze overwinning verzekerde Sindhu zich van een medaille in de continentale kampioenschappen, die na een onderbreking van twee jaar als gevolg van de Covid-19-pandemie een rentree maakt.

De als vierde geplaatste Sindhu, die in de Gimcheon-editie van 2014 brons had opgeëist, versloeg de als vijfde geplaatste Chinees 21-9 13-21 21-19 in een kwartfinale die een uur en 16 minuten duurde.

Wereld nummer 7 Sindhu kwam in de wedstrijd met een 7-9 head-to-head record tegen Bing Jiao, die ze twee keer heeft verslagen in de laatste twee ontmoetingen.

Sindhu galoppeerde in een mum van tijd naar een 11-2 voorsprong en hield de zaken daarna stevig in handen om een ​​1-0 voorsprong te nemen in de wedstrijd.

Bing Jiao kwam sterk terug na de wisseling van kamp en schoof op naar een 6-4 voorsprong voordat hij een slank 11-10 voordeel wist te behalen.

Na de pauze pakten de Chinezen vijf punten op de draf om een ​​19-12 voorsprong te pakken om uiteindelijk terug in de wedstrijd te brullen.

In de beslissingsfase was het al vroeg 2-2, maar Sindhu ontketende haar cross-court smashes om punten te verzamelen, en schoof op naar een enorme 11-5 voorsprong die de laatste wisseling van speelhelft betekende.

Bing Jiao schreef echter een herstel na de pauze om de achterstand terug te brengen tot 15-16, terwijl Sindhu het momentum liet wegglippen ondanks een voorsprong van 15-9 op een bepaald moment.

Het was 18-16 en het stuk van Sindhu ging naar het net. De Indiër ontketende vervolgens een body smash voordat hij vier matchpunten pakte met Bing Jiao op de verdedigingshelft.

De Chinees redde drie matchpunten voordat Sindhu zegevierde.

Verhaal sluiten

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!