May 26, 2022

Cristiano Ronaldo van Manchester United toonde zijn voortdurende klasse voor het doel door Marcos Alonso’s opener voor Chelsea te annuleren in een 1-1 Premier League-gelijkspel op Old Trafford op donderdag.

Het was weer een avond van middelmatigheid van Ralf Rangnick’s United-kant, terwijl hun onrustige seizoen, dat begon met zulke hoge verwachtingen, ten einde liep.

Door het resultaat staat Chelsea op de derde plaats met 66 punten, terwijl United op de zesde plaats staat met 55, vijf punten achter Arsenal op de vierde plaats na nog twee wedstrijden meer te hebben gespeeld.

Het enige moment van klasse, om wat gejuich te brengen aan supporters die opnieuw hun frustraties hadden geuit tegen de Amerikaanse eigenaren van de club, de familie Glazer, kwam van Ronaldo met een geweldig stuk controle en afwerking.

Er heeft dit seizoen weinig gewerkt voor United, zowel onder Ole Gunnar Solskjaer als de Duitser Rangnick, die het in november overnam van de Noor, maar de vijfvoudig winnaar van de Ballon d’Or van Portugal heeft zeker voor het doel gescoord.

Ronaldo’s aanval in de 62e minuut was zijn 17e doelpunt in de competitie dit seizoen. Alleen Mohamed Salah van Liverpool vond het doel vaker en de voormalige Real Madrid-speler heeft acht van de laatste negen doelpunten van zijn team geclaimd.

Nadat Chelsea er in de eerste helft niet in was geslaagd een reeks kansen te benutten, waarbij United-doelman David De Gea Kai Havertz drie keer ontkende, kwamen ze uiteindelijk op het uur op voorsprong.

Een voorzet van Reece James werd binnengegooid door Havertz en Alonso dreef een volley met zijn linkervoet in de hoek van het net.

Binnen twee minuten was United echter weer op gelijke hoogte toen Nemanja Matic de bal over de top schepte en Ronaldo één keer raak nam voordat hij langs keeper Edouard Mendy schoot.

Chelsea kwam dicht bij een winnaar in de 79e toen Mason Mount James opzette met een slimme, gehaaste lay-off, maar de krultang van de linkervoet van de vleugelverdediger raakte de paal.

Dit verhaal is gepubliceerd vanuit de feed van een nieuwsagentschap zonder aanpassingen aan de tekst.

Verhaal sluiten

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!