May 26, 2022

Vorig jaar hebben we de inzamelingsactie van $ 11,2 miljoen voor Sienna Network, de ‘privacy gedecentraliseerde’ startup, gedekt. Het netwerk is gebouwd op het Secret Network, waarmee bezitters van activa kunnen overschakelen naar op privacy gerichte tokens. Op privacy gebaseerde financiële blockchain-projecten zijn cruciaal als “DeFi” goed moet werken, anders zullen normale financiële transacties – die normaal gesproken privé zijn in de traditionele financiële wereld – moeite hebben om van de grond te komen.

Sienna is een van de andere blockchain-startups die proberen “front-running” te voorkomen, waarbij transacties op Ethereum door iemand anders kunnen worden verhinderd door simpelweg hogere transactiekosten te betalen – net als het overtroeven van een transactie op de aandelenmarkt door een hogere vergoeding te betalen aan een makelaar.

Sienna Network heeft nu zijn eigen crypto-leenplatform gelanceerd, genaamd SiennaLend. Het bedrijf beweert dat crypto-gebruikers het platform kunnen gebruiken om rente op hun crypto te verdienen en ook crypto van het platform kunnen lenen – allemaal privé. Het platform zal in deze ruimte concurreren met Uniswap en PancakeSwap, maar beweert meer functies te hebben dan beide.

SiennaLend is (uiteraard) bovenop het geheime netwerk gebouwd, dat – beweert het bedrijf – meer beveiliging en veiligheid biedt in vergelijking met open en niet-private blockchains zoals Ethereum, Solana en anderen.

SiennaLend’s pitch aan de markt is dat de lagere gasprijzen het aantrekkelijker zullen maken voor kleine investeerders.

“Het heeft weinig zin om een ​​transactiekost van $150 te betalen om een ​​lening van $200 aan te gaan en dit is een ander groot voordeel voor SiennaLend. Gaskosten worden geteld in centen in plaats van dollars, omdat de schaalbaarheid van de blockchains veel hoger is. We hebben 15 maanden in stealth doorgebracht, om deze absolute game-changer voor crypto en zijn opkomst naar het volgende niveau van reguliere financiën te verfijnen”, zei Monty Munford, Chief Evangelist, Sienna Network, in een verklaring.

Sienna Network zegt dat “Personal Identifiable Information (PII)” betekent dat gebruikers kunnen “terugkijken” en hun portemonnee-bezittingen en handelsgeschiedenis kunnen zien via hun portemonnee-adres. Het zal ook leningen aanbieden tegen onderpand, zoals zou gebeuren met traditionele leningen, door gebruikers in staat te stellen in een pool te storten en ervoor te kiezen rente te verdienen of te lenen op basis van die aanbetaling. Het idee is dat handelaren zich gemakkelijker kunnen verdedigen tegen de huidige marktvolatiliteit.

Uitleenprotocollen zoals deze in DeFI worden algemeen gezien als een vlucht, ondanks de marktvolatiliteit, omdat ze meer geruststelling bieden aan crypto-houders. Op cryptovaluta gebaseerde leningen zijn een veelgebruikt aspect van DeFi geworden.

Door te bouwen op Secret Network, maakt Sienna Network/SiennaLand ook deel uit van het Cosmos-ecosysteem, dat onlangs is geüpgraded om deel uit te maken van IBC. Cosmos concurreert – naar een modebeeld met Polkadot, ook een ‘internet of blockchains’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!