May 26, 2022

“Sinds ik klein was, heb ik de droom gehad om de Ballon d’Or te winnen, de droom die alle voetballers hebben”

Weken voordat hij vorig jaar zijn 34e verjaardag vierde, zei Karim Benzema dat hij de Ballon d’Or-titel wilde winnen. Hij stond op de shortlist van 30 man naast zijn Real Madrid-teamgenoot Luka Modric. Hij keerde zelfs terug naar het nationale team voor het EK na een onderbreking van vijf jaar en scoorde vier doelpunten in evenveel wedstrijden.

Lees ook | Champions League: City wint thriller, maar Real Madrid is er nog lang niet uit

Het leven van de Fransman is de afgelopen maanden flink veranderd. Dit jaar heeft Benzema, die het scorend vermogen lijkt te hebben gevonden in plaats van alleen maar betrokken te zijn bij de opbouw, 41 goals in 41 wedstrijden in totaal. Hij leidt het La Liga-panel met 25 goals en scoorde acht keer in de knock-outrondes van de Champions League, waaronder twee tegen Manchester City op dinsdag.

Benzema, 34, leeft momenteel in een eigen wereld en lijkt favoriet om later dit jaar de Ballon d’Or te claimen. Hij concurreert met spelers als Kevin De Bruyne, Mohamed Salah en Robert Lewandowski, maar de aanvaller van Real Madrid is een tandje hoger dan de concurrentie. Madrid speelt al enkele weken als een kampioen in afwachting en ze zouden dit weekend de Spaanse landstitel kunnen pakken, en een record 14e Champions League-titel staat ook op stapel.

Benzema is op het toppunt van zijn kunnen en zijn aanwezigheid zal cruciaal zijn in de wedstrijd tegen City in het Bernabeu. Maar kan hij de Manchester-reuzen van zich afschudden en een stapje dichter bij nog een trofee in Madrid-kleuren komen?

“Hij krijgt momenteel veel kansen. De kans dat hij die wint is op dit moment enorm. Collectieve titels zijn belangrijk voor het winnen van de Ballon d’Or-trofee, maar als je mij vraagt ​​naar de speler die hem tegenwoordig het meest verdient, Karim Benzema is degene”, vertelde voormalig Barcelona-middenvelder Jofre Mateu aan Hindustan Times.

Benzema, die dit jaar zijn Ballon d’Or-aspiraties opnieuw heeft aangewakkerd met een magische spreuk, produceerde een brutale “Panenka” in de eerste etappe. Hij moet een achterstand van één doelpunt wegwerken om Madrid te helpen hun hoop op een Europese titel levend te houden.

Mateu voorspelde verder een volledig Engelse finale in Parijs, maar sloot een comeback in Madrid niet uit. Benzema scoorde hattricks tegen zowel Paris Saint-Germain als Chelsea in de afgelopen twee ronden, terwijl Los Blancos een return maakte in de tweede etappe en voor de 30e keer de laatste vier bereikte. Maar Mateu gelooft dat de aanvallers van Madrid hun taak zullen hebben tegen de blues, die niet zal toestaan ​​dat de oppositie veel doelpunten maakt vanuit open spel.

“Als je het mij vraagt, zal de beste finale de Britse finale zijn… Het zijn de beste teams als je kijkt naar hun voetbalshow en hoe gepassioneerd ze kunnen zijn. Maar Madrid kan het natuurlijk nog een keer doen… het is maar één doelpunt en we hebben ze het zien doen. Het wordt moeilijk tegen Manchester City, aangezien de kansen van elk team om een ​​open goal te maken tegen de Engelse kant kleiner zijn. Slechts één doelpunt in Bernabeu zal niet genoeg zijn”, voegde hij eraan toe.

Bekijk UEFA Champions League 2021-22 (halve finale etappe 2) – Villarreal vs. Liverpool LIVE op de kanalen SONY TEN 2 (Engels), SONY TEN 3 (Hindi) & SONY TEN 4 (Tamil en Telugu) op 4 mei 2022, vanaf 12 30 uur IS.

Bekijk UEFA Champions League 2021-22 (halve finale etappe 2) – Real Madrid vs. Man. City LIVE op de kanalen SONY TEN 2 (Engels), SONY TEN 3 (Hindi) & SONY TEN 4 (Tamil en Telugu) op 5 mei 2022, vanaf 12:30 uur IST.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!