May 26, 2022

Op vrijdagmiddag wendde voormalig Twitter-topman Jack Dorsey zich tot het platform dat hij mede heeft gemaakt om over de toekomst te spreken, dagen nadat het bedrijf voor $ 44 miljard was gekocht door Elon Musk. In de vage draadDorsey zei dat hij niet gelooft in permanente verboden, met uitzondering van illegale activiteiten.

“Zoals ik al eerder heb gezegd, geloof ik niet dat een permanent verbod (met uitzondering van illegale activiteiten) juist is, of mogelijk zou moeten zijn. Daarom hebben we een protocol nodig dat bestand is tegen de bovenstaande lagen”, zegt Dorsey, die in november 2021 zijn functie bij Twitter neerlegde en momenteel werkt als Block Head of Block.

Hoewel de thread van Dorsey geen namen noemde, is er een mogelijkheid dat hij verwijst naar enkele van de meest controversiële momenten van Twitter die zijn opgedoken tijdens Musk’s aankoop van Twitter – inclusief de keuze van het platform om voormalig president Donald J. Trump van het platform te weren en het tijdelijke verbod van The New York Post nadat het een artikel had gepubliceerd over de laptop van Hunter, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden. De hoofd juridische zaken van de socialemediagigant Vijaya Gadde is onlangs online aangevallen door trollen nadat Musk een meme over haar had gepost.

Met deze storm in gedachten werpen de woorden van Dorsey vandaag een heel zacht, zwak licht op zijn standpunt over de vraag of controversiële figuren, zelfs degenen die verkeerde informatie verspreiden, op het podium zouden moeten worden toegelaten.

“Sommige dingen kunnen onmiddellijk worden opgelost, en andere vereisen een heroverweging en herimplementatie van het hele systeem. Ik vind het belangrijk dat we kritische feedback in al zijn vormen krijgen, maar ook dat we de ruimte en tijd krijgen om het aan te pakken. Dat moet allemaal in het openbaar gebeuren”, zei Dorsey in dezelfde Twitter-thread.

Eerder deze week zei Dorsey dat “Elon de enige oplossing is die ik vertrouw… Ik vertrouw op zijn missie om het licht van bewustzijn uit te breiden.” Maar er is een spanning daar: als Dorsey in Musk gelooft, maar Musk tweets memes ten koste van Twitter’s executive team, is Twitter dan echt op weg om transparanter te worden? Zoals Dorsey zei, heeft het bedrijf “ruimte en tijd nodig om” enkele van zijn meest kritische feedback te adresseren. Moraal speelt een rol bij de wederopbouw.

“Het gaat erom hoe de service werkt en handelt, en hoe snel deze leert en verbetert”, zei Dorsey in de tweetstorm van vandaag. “Mijn grootste tekortkoming was dat snelheidsgedeelte. Ik heb er vertrouwen in dat in ieder geval een deel wordt aangepakt en gerepareerd zal worden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!