May 26, 2022

Er is een botsing gebeurt in de vroege fase van de markt.

In de ene wereld reageren late-stage investeerders op tech stonk-correcties door te schreeuwen naar de early-stage investeringswereld, waardoor beginnende investeerders nog eerder moeten gaan om eigendom en potentieel rendement te verdedigen. Deze trend werd onderstreept door bedrijven als Andreessen Horowitz, die maanden na de lancering van een startfonds van 400 miljoen dollar een pre-seed-programma lanceerden. Sterker nog, Techstars, een accelerator die letterlijk werd gelanceerd om startups van de grond te helpen, introduceerde een fonds om bedrijven te steunen die te vroeg zijn voor hun traditionele programmering.

Terwijl alles wat er gaande is, blijven investeerders in een vroeg stadium volhouden een waarderingscorrectie en afwaarderingen van de portefeuille. Sommigen geven toe dat ze portefeuillebedrijven vertellen dat ze zich opnieuw moeten concentreren op het behoud van contanten, winstgevendheid en discipline, niet alleen op groei.

Laten we doen alsof deze twee enorm verschillende werelden zich in hetzelfde universum bevinden: investeerders in een vroeg stadium worden gedisciplineerder en rijker aan contanten, maar tegelijkertijd gaan de vroegste investeerders eerder. Investeerders duwen oprichters om slank maar ook groen te zijn, maar bieden hen tegelijkertijd $ 10.000 om een ​​week lang de aftakas te nemen en het ondernemerschap uit te proberen. Groei, brutomarge en burn zijn de nieuwe topprioriteiten voor CEO’smaar tegelijkertijd dringen durfkapitalisten erop aan om eerder meer fondsen aan te bieden in nieuw uitgevonden subcategorieën van investeringen in een vroeg stadium.

De spanning tussen deze twee werelden ziet er anders uit, afhankelijk van of je een Stanford-oprichter bent die een SaaS-bedrijf start, of dat je een beginnende ondernemer bent die agtech probeert te ontwrichten. Hoe dan ook, de groeiende schijnwerpers en discipline in het vroege stadium doen me me één ding afvragen: waar kunnen beginnende investeerders zich nog op concentreren?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!