May 26, 2022

Gisteren, fintech startup Lydia onthulde een gloednieuw ontwerp voor zijn financiële super-app. En het is een eigenzinnige kijk op mobiele betalingen – niet alleen een nieuwe verflaag. Ik ging met de oprichters van het bedrijf om de tafel zitten om het denken en de visie voor de toekomst van Lydia te bespreken.

In veel opzichten staat Lydia niet stil en blijft ze zichzelf opnieuw uitvinden. Het bedrijf is oorspronkelijk begonnen als een peer-to-peer betaalapp voor de Franse markt. Voor het eerst konden mensen direct geld verzenden en ontvangen vanaf hun smartphone.

De app is de afgelopen jaren enorm geëvolueerd. Het bedrijf heeft onlangs de status van eenhoorn bereikt en het team is bezig met het herhalen van meer services en functies.

In het bijzonder kunt u nu uw Lydia-rekening gebruiken als alternatief voor een gewone bankrekening. Via een uniek IBAN kunnen gebruikers een betaalpas bestellen, geld versturen en ontvangen. Gebruikers kunnen ook cryptocurrencies, aandelen, edele metalen en ETF’s verhandelen.

Met dit nieuwe ontwerp stroomlijnt het bedrijf zijn app met een duidelijke scheiding tussen uw activiteit, uw rekeningen, uw kaarten en uw handelsactiviteiten. Wat nog belangrijker is, is dat het bedrijf zijn mobiele app positioneert als een sociaal product – niet als een fintech-product.

Afbeeldingscredits: Lydia

De basis leggen voor de komende 10 jaar

Toen ik Lydia’s mede-oprichters Cyril Chiche en Antoine Porte ontmoette, hadden ze allebei mijn recente artikel over Zenly gelezen, een andere populaire sociale app ontworpen in Parijs. En ze vonden enkele overeenkomsten tussen de nieuwe Lydia en de nieuwe Zenly.

“We hebben zojuist een nieuwsbrief naar onze gebruikersgroep gestuurd waarin een nieuw hoofdstuk voor Lydia wordt onthuld, waarin het plan voor de komende 10 jaar wordt vastgelegd – net als Zenly”, vertelde mede-oprichter en Chief Product Officer Antoine Porte me.

Het werkt, maar het is nooit ontworpen voor mensen Cyril Chiche

Dit is geen willekeurige mijlpaal. Lydia lanceerde negen jaar geleden de eerste versie van zijn app. “Als je de draagtijd meetelt, is het 10 jaar geleden,” zei Porte.

Het bedrijf is erin geslaagd om 5,5 miljoen gebruikers aan te trekken. En een fractie van hen heeft nu besloten om Lydia als hun primaire account te gebruiken.

“Hoe meer we vooruitgang boeken op het gebied van financiële en bankdiensten, hoe meer we proberen de reden te begrijpen waarom mensen een hekel aan hun bank hebben”, vertelde medeoprichter en CEO Cyril Chiche me.

“Als je verder graaft, realiseer je je hoe banken technologie hebben gebruikt. Ze bouwden een prachtig systeem voor interbancaire activiteiten. U kunt geld van het ene uiteinde van de wereld naar het andere verplaatsen. Het werkt, maar het is nooit ontworpen voor mensen,” voegde hij eraan toe.

Dit vat Lydia’s ontwerptaal vrij goed samen. Het team wil een app bouwen die “ontworpen is voor mensen”. Iemand die bijvoorbeeld nog nooit een bank-app heeft gebruikt, hoeft niet te leren over SEPA-overboekingen en IBAN’s voordat hij geld naar een familielid stuurt.

Wanneer u de bijgewerkte versie van Lydia opent, is het hoofdtabblad drastisch opgeschoond. Het is nu een activiteitenfeed met uw laatste transacties. Er zijn twee knoppen aan de bovenkant van het scherm – ontvangen en betalen.

Onder aan het scherm bevindt zich een nieuwe tabbladbalk met duidelijk gelabelde knoppen. Je hoeft niet meer te raden welke knop wat doet.

Het tweede tabblad toont uw rekeningen — uw primaire Lydia-rekening, uw subrekeningen en uw bankrekeningen die u in de app hebt verzameld. Persoonlijke accounts en gedeelde accounts zijn nu gescheiden in twee secties.

Op het derde tabblad hebt u toegang tot uw kaarten en kunt u ze vanaf daar bedienen. Trading krijgt nu een eigen tabblad, gescheiden van de rest van de app. Als u Lydia zelden opent, is het nu veel gemakkelijker om te begrijpen waar u moet tikken om toegang te krijgen tot wat u wilt openen.

Wat is geld?

Als Franse ondernemers die alles een beetje te veel overdenken, blijven de oprichters van Lydia terugkomen op de definitie van de termen die ze gebruiken. “We zijn de reden waarom geld bestaat vergeten, omdat we geld zien als een boekhoudinstrument”, zei Porte.

“Geld heeft een betekenis. Het is ofwel een project of een herinnering’, voegde Chiche er later in het gesprek aan toe.

En toch, wanneer mensen hun bank-app openen, voelt het alsof ze een Excel-spreadsheet openen. Erger nog, het roept vaak veel negatieve gedachten op.

“Uw account is maar één keer gecrediteerd en al het andere zijn negatieve bewerkingen. Als je naar je rekeningafschrift kijkt, heb je het gevoel dat je het verprutst hebt’, zei Chiche.

Geld is wat je ermee doet Antoine Porte

Volgens de oprichters is er teveel schuld aan bankieren. Daarom zie je je rekeningsaldo niet meer als je Lydia opent. Je moet op het tweede tabblad tikken om het te bekijken. Dat is ook de reden waarom je het ‘€’-teken niet naast elke transactie ziet. Het bedrijf wil het boekhoudkundige aspect van uw transacties niet benadrukken.

“Het ergste zijn neobanken die je een grafiek van je saldo in de loop van de tijd laten zien”, zei Chiche.

“We hebben een nieuwe definitie van geld nodig. Geld is niet langer munten, biljetten of fysieke dingen. Dat zou de mogelijkheid kunnen zijn om terug te gaan naar de oorsprong – geld is wat je ermee doet, ‘zei Porte.

Een fintech-app of een sociale app

Elke transactie in Lydia kan als een gebeurtenis worden beschouwd. Je kunt de transactiekaart openen, de naam wijzigen en emoji’s toevoegen zodat het iets voor je betekent. U kunt bijvoorbeeld de naam van uw baby op de rekening van de babykamer zetten.

Vandaag gaat het bedrijf nog een stap verder. Gebruikers kunnen aan elke transactie een foto toevoegen. Dat lijkt in eerste instantie een beetje vreemd, maar Lydia gelooft echt dat ze een kans heeft om de beste app voor sociale dagboeken te bouwen.

Afbeeldingscredits: Lydia

Je denkt misschien dat het bijhouden van een dagboek tot het verleden behoort. Maar een generatie smartphonegebruikers schrijft elke dag een dagboek bij zonder het te beseffen.

Het tijdschrift zelf is geëvolueerd. In plaats van een luxe notebook te kopen en elke dag 15 minuten te besteden aan het schrijven over de huidige dag, maken mensen foto’s met hun telefoon. De filmrol is een soort alomtegenwoordig, moeiteloos dagboek geworden.

Lydia is zo eenvoudig en snel dat het altijd als een hulpprogramma-app is beschouwd. Maar het is altijd een sociale app geweest Antoine Porte

Lydia is van plan hiervan te profiteren door de filmrol uit te breiden. Ten eerste vertegenwoordigen uw financiële transacties uit het verleden een structuur. Ten tweede maakt het toevoegen van een foto een transactie veel persoonlijker. “Als je niet weet welke foto je moet gebruiken, betekent dit waarschijnlijk dat het een onnodige uitgave was,” zei Porte.

Ten derde verandert het elke transactie in een potentiële sociale post. U kunt door uw transacties vegen, net zoals u door foto’s in een fotoalbum zou vegen. Als het een gedeelde uitgave is, zien andere gebruikers de foto. Het creëert ook een viraliteitsfactor omdat mensen kunnen gaan vragen waarom je een foto maakt. Je zou je een functie kunnen voorstellen waarmee je een transactie ook in andere apps kunt delen.

Wat nog belangrijker is, het biedt veel mogelijkheden. Een kaarttransactie gebeurt ook op een bepaalde plaats en op een bepaald tijdstip. Lydia zou het transactiescherm kunnen vullen met meer gegevens over de plaats die je hebt bezocht. Zodra Foursquare checkins uitvond, begonnen mensen te praten over vermoeidheid bij het inchecken. Misschien zijn de krachtigste check-ins uw kaartbetalingen.

Het brengt ons bij de hoofdvraag. Is Lydia een fintech-app of een sociale app?

“Lydia is zo eenvoudig en snel dat het altijd als een hulpprogramma-app is beschouwd. Maar het is altijd een sociale app geweest’, vertelde Porte me.

Ik denk niet dat het zo simpel is. Sommige gebruikers zullen Lydia nog steeds een paar keer per maand gebruiken om geld te verzenden en te ontvangen. Maar een klein, zeer betrokken deel van de gebruikersgroep ziet mogelijk het sociale potentieel van Lydia.

We hoeven op dit moment geen definitief antwoord te bedenken, omdat het herontwerp een duidelijke verbetering is ten opzichte van de vorige versie van de app. “Mensen vertellen ons dat onze concurrenten Revolut zijn, maar het zijn bankiers”, zei Porte.

“We willen in plaats daarvan de WhatsApp van geld creëren”, voegde hij eraan toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!