May 26, 2022

Schrijf je hier in om een ​​overzicht te krijgen van de grootste en belangrijkste verhalen van TechCrunch die elke dag om 15:00 uur PDT in je inbox worden bezorgd.

Vrijdag, meer als vr-yay! Het is 29 april 2022, we zijn hier met de laatste krantenkoppen, maar eerlijk gezegd zijn onze hersenen vooral gefocust op al het hardcore plezier dat we dit weekend gaan hebben. Zoals de was doen, een dutje doen, met onze huisdieren spelen, een tijdje een boek lezen en uitslapen. Ik weet het, we zijn oud en saai, deal with it. — Christine en Haje

De TechCrunch Top 3

  • Tesla verkopen, een mooie tweet-deal krijgen: Ieders favoriete social media-acquirerende miljardair verkoopt voor $ 4 miljard aan Tesla-aandelen en heeft zogenaamd een nieuwe Twitter-CEO in de rij. Hij deelde ook dat hij het begin heeft van een plan om geld te verdienen met tweets.
  • Wacht, bedrijven moeten geld verdienen? De aandelenkoers van Robinhood gaat van een klif naarmate de concurrentie heviger wordt en het bedrijfsmodel steeds meer scheefgetrokken wordt.
  • Thuis is waar de voordelen zijn: Airbnb-medewerkers kregen deze week een leuke verrassing toen het bedrijf tegen de medewerkers zei dat het een filosofie van ‘leef overal, werk waar dan ook’ invoerde. Wil je op kantoor werken? Jij hebt het. Wil je thuis blijven werken? Geen probleem. Wilt u naar het buitenland verhuizen en van daaruit werken? Ja, maar slechts tot 90 dagen per jaar. We vermoeden dat zelfs zij ergens een grens moesten trekken.

Startups en VC

De civiele dronefabrikant DJI en de Oekraïense en Russische regeringen zetten hun ruzie voort. Meest recent heeft DJI de verkoop in Oekraïne en Rusland opgeschort in een schijnbare poging om neutraler over te komen.

We waren vanmorgen bijzonder geboeid door Jim Motavalli‘s hoofdartikel over bidirectioneel opladen. Met andere woorden: als de stroom uitvalt, wat is er dan voor nodig om je huis van stroom te voorzien met de accu’s van je auto?

Johnny is in de kelder, mengt de medicijnen, ik ben op de stoep en lees nieuws met verwondering:

  • Ze groeien zo snel op: Dat gevoel wanneer je echt wat geld in een startup wilt steken, maar ze zijn net iets te jong? Ja, Techstars heeft daar ook een hekel aan, en het introduceert een nieuw fonds dat gericht is op investeringen in bedrijven in een vroeg stadium.
  • Zie ik eruit alsof ik het weet? wat een JPEG is: Revise haalt $ 3,5 miljoen op om NFT’s bevoegdheden te geven die verder gaan dan alleen een mooi plaatje te zijn.
  • Het spel van telefoons: Vercom, die een concurrent wil zijn van Twilio en Sinch, verwerft marketingautomatisering MailerLite voor $ 90 miljoen.

Maak kennis met de 9 startups die vandaag de batterijen van morgen ontwikkelen

In zijn eerste TechCrunch+-artikel onderzocht senior klimaatschrijver Tim De Chant negen startups die EV-batterijtechnologie optimaliseren en die in de afgelopen 18 maanden samen iets meer dan $ 4 miljard hebben opgehaald.

Het verbeteren van technologie zoals solid-state batterijen, het vervangen van specifieke chemische componenten en het gebruik van hybride chemicaliën zijn slechts enkele van de technieken die startups toepassen om voordelen te ontsluiten, zoals gewichtsvermindering en een groter bereik en veiligheid.

“Maar auto’s en vrachtwagens zullen niet het enige zijn dat wordt geraakt door de batterijrevolutie die de komende jaren zal plaatsvinden”, schrijft hij.

“Zoals veel ontwikkelingen zullen betere, lichtere en duurzamere batterijen veranderingen in ons leven teweegbrengen die zowel onverwacht als welkom zijn.”

(TechCrunch+ is ons lidmaatschapsprogramma dat oprichters en startup-teams helpt vooruit te komen. Aanmelden kan hier.)

Big Tech Inc.

We gaan een beetje een achtbaanrit maken in termen van goed nieuws versus niet, dus houd je handen en benen in de nieuwsbrief en je zult goed zijn.

  • Amazon’s kroon glijdt weg: In het koninkrijk van de openbare cloud merken we dat Amazon een “onbetwiste koning” is, maar Microsoft staat klaar om het kasteel te bestormen. Amazon blijft voor de rechter slepen en controleert al jaren een derde van de openbare cloud, maar Microsoft heeft stilletjes een leger voor de openbare cloud verzameld dat nu goed is voor 22%, een stijging van 20% vorig jaar.
  • En de inkomsten van Amazon, niet zo goed: De aandelen van het bedrijf waren gedaald tot een dieptepunt in twee jaar na het nieuws dat het bedrijf een verlies in het eerste kwartaal rapporteerde dat werd toegeschreven aan “inflatoire druk en druk in de toeleveringsketen”.
  • Apple heeft een andere winst nemen: In het fruitnieuws van vandaag meldde Apple enkele recordcijfers voor de omzet van diensten die met 17% stegen ten opzichte van vorig jaar tot 19,8 miljard dollar. Er zijn veel redenen voor het goede kwartaal, waaronder de verkoop van veel iPhones, computers en horloges.
  • Netflix heeft enkele ontslagen genomen: Een deel van de redactie van Tudum werd gisteren ontslagen. Tudum, zoals je je misschien herinnert, is de interne publicatie van Netflix die pas vijf maanden geleden begon. Terwijl Netflix zei dat Tudum niet zou sluiten, gaat het verder zonder een redactiemanager en ten minste zeven anderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!