May 26, 2022

Airbnb gaat all-in in de “leef overal, werk overal”-filosofie die een groot deel van de zakenwereld is gedwongen om te adopteren, door zich toe te leggen op fulltime werken op afstand voor de meeste werknemers en een handvol extraatjes zoals 90 dagen internationaal werken/reizen . Het is een sterk, eenvoudig beleid waar zo weinig grote bedrijven het lef voor hebben gehad.

In een e-mail aan werknemers die op het bedrijfsblog is geplaatst (of was het een blogbericht dat naar werknemers is gemaild?), En in een Twitter-thread voor degenen die het niet kunnen schelen, schetste Brian Chesky, CEO van Airbnb, het nieuwe beleid en vatte het samen in vijf punten:

  • Je kunt thuis of op kantoor werken
  • U kunt overal in het land waar u werkt verhuizen en uw vergoeding verandert niet
  • Je hebt de flexibiliteit om over de hele wereld te reizen en te werken
  • We zullen elkaar regelmatig ontmoeten voor bijeenkomsten
  • We zullen op een zeer gecoördineerde manier blijven werken

Ze zijn duidelijk vrij duidelijk, maar laten we ze voor de duidelijkheid even op een rijtje zetten.

Afgezien van “een klein aantal rollen” waarvoor aanwezigheid in een kantoor of locatie vereist is (en die dit waarschijnlijk al weten), kunnen alle medewerkers werken van waar ze maar willen.

Als u wilt verhuizen, verandert uw loon niet, zolang u in het land blijft. Waar je ook gaat in de VS, je krijgt bijvoorbeeld hetzelfde loon, en je hoopt dat het genoeg zal zijn, of je nu in een klein stadje in Colorado of in het centrum van Manhattan woont. Helaas, als je besluit dat je permanent naar Londen of Seoul wilt verhuizen, is dit “veel complexer, dus die kunnen we dit jaar niet ondersteunen.”

Hoewel werknemers een vast adres nodig hebben, hebben ze tientallen bedrijven en locaties waar ze tot 90 dagen per jaar kunnen werken – dus blijf een tijdje in Lissabon en werk een week of twee vanuit die villa na je vakantie. Waarom niet? Nou ja, mogelijk omdat werkvisa op afstand misschien niet beschikbaar zijn voor die gebieden, maar dat is allemaal werk in uitvoering. (Ze voegen hier partners toe aan een grote lijst.)

Chesky zegt dat ze allemaal “regelmatig zullen afspreken”, hoewel Airbnb op dit moment waarschijnlijk ongeveer 15.000 werknemers heeft. Dat is zelfs meer dan TechCrunch! Ze zullen in 2022 “beperkte off-sites” hebben, wat waarschijnlijk slim is, maar volgend jaar kun je “verwachten dat je elk kwartaal ongeveer een week per keer persoonlijk samenkomt”. Ik begrijp echt niet hoe ze daar ooit werk kunnen krijgen.

Het laatste punt lijkt wat overbodig en complimenteus, maar het is waarschijnlijk goed om officieel vast te stellen dat de algemene vorm van werken bij het bedrijf, of hoe mensen worden geleid enzovoort, niet zal veranderen door dit nieuwe beleid.

Veel bedrijven hebben een voorlopig beleid aangekondigd met de afspraak dat ze binnen een paar maanden opnieuw zullen worden bekeken. Er wordt veel gesproken over het ‘hybride’ of ‘flex’-model waarbij medewerkers een paar dagen op kantoor werken en de rest van de tijd thuis. Afhankelijk van waar en hoe je werkt, kan dit het beste of het slechtste van twee werelden zijn. Maar het suggereert wel een zeker gebrek aan daadkracht in leiderschap. (Een van de early adopters van fulltime werken op afstand was Twitter, dat binnenkort mogelijk een nieuw leiderschap krijgt.)

En dan is er nog de kwestie van veiligheid en aansprakelijkheid. Activision Blizzard, al een soort fubar, verplichtte een terugkeer naar het kantoor en hief vervolgens hun vaccinmandaat op. als iemand destijds opgemerkt“sterf niet voor dit bedrijf”, of welk bedrijf dan ook.

Misschien zal Airbnb het proefkonijn zijn voor dit specifieke type “volledig afgelegen werkplek” en zullen alle andere bedrijven toekijken en wachten tot het bedrijf zijn teen stoot op een enorme nieuwe belastingdruk of productiviteitskwestie. Maar de eenvoud en flexibiliteit van het beleid, ondanks internationale wettelijke beperkingen, kunnen opwegen tegen eventuele nieuwe problemen die het veroorzaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!