May 26, 2022

Het is zeer essentieel om kinderen te vaccineren tegen levensbedreigende ziekten. “Vaccinaties zullen uw kind helpen beschermen tegen ziekten die ernstig letsel of de dood kunnen veroorzaken, vooral bij mensen met een zich ontwikkelend immuunsysteem zoals zuigelingen”, zegt UNICEF en voegt eraan toe: “Het is belangrijk om uw kind te vaccineren. Zo niet, dan kunnen zeer besmettelijke ziekten zoals mazelen, difterie en polio, die ooit in veel landen werden uitgeroeid, zullen terugkomen.”

Hoewel bepaalde ziekten niet meer voorkomen in de gemeenschap, is het toch raadzaam om uw kind te vaccineren, omdat de onderling verbonden wereld de kans op overdracht van deze ziekten vanuit gebieden waar ze nog steeds aanwezig zijn, kan vergroten.

Dr. Vijay Yewale, kinderarts bij Apollo Hospitals, benadrukt het belang van vaccins voor kinderen en zegt: “vaccinatie is het geboorterecht van elk kind en het volgen van het vaccinatieschema is de verantwoordelijkheid van elke ouder. Een lang leven betekent een gezonde jeugd die bestaat uit voedzaam voedsel, lichaamsbeweging en vaccins. Longontsteking doodt meer kinderen dan welke andere infectie dan ook en kan gemakkelijk worden voorkomen met één vaccin.”

De gebruikelijke vaccins die aan kinderen worden toegediend, zijn BCG voor tuberculose, HepB voor hepatitis B, vaccin voor polio, DTP voor difterie, kinkhoest en tetanus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!